Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Már. 01. Lábtoll percek Németh Barbara. Pusztaszer

Lábtoll percek Németh Barbara

2023. február 15. Pusztaszer

A Reálspedíció Kft. Kupa egyik legeredményesebb nõi játékosát, Németh Barbarát (Pusztaszer PISZE SE) kérdeztük a hétvégi tapasztalatokról.

Elõször is gratulálok az eredményekhez, csapatban arany, egyéniben pedig ezüstérem került fel a dicsõségfaladra. Hogyan értékeled, jól sikerült a felkészülés a 2023-as szezonra?

Elõször is, köszönöm szépen az egész csapat nevében. Sajnos az utolsó verseny óta kevesebb idõt tudtam az edzésekre fordítani, így nem mondanám azt, hogy valóban felkészültem volna az idei szezonra. Szerencsére ezt leginkább csak én éreztem meg és a játékomon ez nem volt annyira észrevehetõ.

Az utóbbi években szinte állandó ellenfelei voltatok az újszászi centercsapatnak, számtalan háromjátszmás, izgalmas mérkõzésnek lehettünk részesei. Szombaton is egy maratoni döntõ volt, de most ti lettetek a végsõ gyõztesek. Mit gondolsz, miben voltatok most jobbak a mérkõzés során?

Valóban már szinte mindennapos volt, hogy egymás ellen játszik a két csapat. A hétvége talán abban különbözött a korábbiaktól, hogy sokkal magabiztosabban léptünk pályára, ezáltal a megszokottnál dinamikusabban játszottunk, ráadásul közben még jól is éreztük magunkat a pályán.

A pusztaszeri csapatnak eddig általában egy nõi csapata volt, most kettõ is indult. Tudatosan állítottátok össze a csapatokat, hogy hátha összejön majd az egy egyesületen belüli házidöntõ, amihez nem is sok hiányzott egyébként?

Mivel az egyesületünkben viszonylag kevés játékos van, így általában egyértelmû volt, hogy egy csapattal indulunk, hiszen csak annyian voltunk. Most szerencsére heten is el tudtunk jönni a versenyre, így egyértelmû volt, hogy két csapattal ostromolni az ellenfeleket. Persze szép lett volna egy egyesületen belüli döntõ, de ahogyan arra számítottunk is, egymás ellen játszottunk a döntõbe jutásért, így ennek esélye sem volt megvalósulni, de hátha a következõ megmérettetésen majd külön ágra sorsolják a csapatainkat.

Egyéniben tavaly egyéni ranglistagyõztes lettél az újszásziak éljátékosát Farkas Lillát megelõzve. Most viszont Lilla nyert viszonylag könnyedén. Több energiát kiadtál most magadból a csapatban?

Azt hiszem, hogy valamilyen szinten ez állhat a háttérben. Ugyan fizikailag nem volt megterhelõbb ez a verseny sem a többinél, azonban úgy érzem, hogy szellemileg többet kivett belõlem. Mire elértünk az egyéni döntõig, már nagyon nehezen összpontosítottam a játékra, ami egyértelmûen meglátszott a játékom minõségén. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sikerült jól indítani a szezont.