Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2023. : Jún. 10. A páros országos bajnokság mindhárom számában új bajnokot avattak. Újszász

A páros országos bajnokság mindhárom számában új bajnokot avattak

2023 június 10. Újszász

Ágrajzok

A mérkõzések videói

Férfi páros negyeddöntõ: Kökény, Rab (ÚVVSE) - Tóth, Lakatos (ÚVVSE)

Férfi páros elõdöntõ: Nagy, Németh (ÚVVSE) - Lukács M., Lukács B. (NZSE)

Vegyes páros elõdöntõ: Rab, Kovács (ÚVVSE) - Németh, Diós (ÚVVSE)

Vegyes páros bronzmérkõzés: Simon, Németh (PISZE) - Németh, Diós (ÚVVSE)

Vegyes páros döntõ: Tóth, Farkas (ÚVVSE) - Rab, Kovács (ÚVVSE)

Nõi páros döntõ: Farkas, Kovács (ÚVVSE) - Diós, Szaszkó (ÚVVSE)

Nõi egyéni döntõ: Farkas Lilla (ÚVVSE)-Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)

A lábtoll-labdázásban a páros versenyszám számít legfiatalabbnak, de már ebbõl is a 23. országos bajnokságot rendezték június 10-én, Újszászon. A 20 párost számláló férfi mezõnyben biztosra lehetett venni, hogy nem lesz címvédés, hiszen Herczeg Gábor visszavonult, így Tóth Gábor egy új társsal, Lakatos Zoltánnal indult. A mezõny legidõsebb párosa - mindketten negyven felett vannak már - szoros két szettben (23-21, 21-18) elbukta a negyeddöntõjét a szintén újszászi Rab Alexanderrel és Kökény Martinnal szemben, végül az ötödik helyet szerezték meg.

A mindig váratlan megoldásokra képes Rab, Kökény páros bajnokesélyesként indult, és Tóthék legyõzése után az elsõként kiemelt pusztaszeri párost, Fehér Zsoltot és Simon Márkot is kiejtették. Az elõdöntõjükben is csak néhány pontos volt a különbség, kiegyensúlyozott volt a mezõny. A címvédõ mellett a tavalyi második, nagykanizsai páros is felbomlott, mert Horváth Gergõ már Németországban edz. Így csak egyetlen kanizsai duó nevezett, de Lukács Márton és Lukács Benedek is mindig veszélyesnek számít. A testvérpár a döntõig menetelt, az elõdöntõben az újszászi Németh Márkot és Nagy Lászlót verték, majd jöhettek Rabék. Az elsõ szettben viszonylag nagy különbséggel, hat ponttal nyertek, de az újszásziak egy szoros, 22-20-as játszmával szépítettek. A döntõ szettben Lukácsék voltak koncentráltabbak, magabiztosan 21-11-re nyertek és ezzel megszerezték a bajnoki címet.

A nõi párosok között Farkas Lilla és Kovács Evelin (Újszászi VVSE) készült címvédésre, de a döntõben a második helyre rangsorolt klubtársaik Szaszkó Dorka és Diós Letícia meglepte õket. Az elsõ szettet nagy különbséggel, 21-12-re nyerték Szaszkóék. A második játszma kiegyenlítettebb volt, de 20-20-as állás után sem engedték ki a kezükbõl a meccset. A bronzéremért két pusztaszeri páros küzdött, a Kiss Bettina, Németh Barbara egység végül három szettben gyûrte le a Buki Napsugár, Szabó Luca párost.

A vegyes páros is az újszásziak dominanciáját hozta, a legjobb négy közé három egységük jutott, a pusztaszeri Simon Márk, Németh Barbara páros maradt csak versenyben az aranyéremért. Õk az elõdöntõben alaposan feladták a leckét az elsõ helyen kiemelt Farkas Lilla, Tóth Gábor párosnak, az elsõ szett elvesztése után nagy különbséggel hozták a másodikat, de végül elbukták a mérkõzést. A másik ágon Kovács Brigitta és Rab Alexander könnyebben lépett túl Diós Letícián és Németh Márkon. A döntõ is egyértelmû volt, a Farkas, Tóth duó végig irányított, és simán megszerezte a bajnoki címet. . Farkas Lilla tavaly is nyerte ezt a számot, de akkor még Herczeg Gábor oldalán.

A párosok után egyéni ranglistaverseny következett, de a sûrû program meglátszott a mezõny méretén, kevesebben vállalták ezt a megmérettetést is.

A nõi mezõnyben Farkas Lilla dominált, játszmaveszteség nélkül nyerte a számot, a döntõben a cserszegtomaji Udvari Boglárkát gyõzte le. A második kiemelt Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)az elõdöntõjét sérülés miatt, 7-0-s állásnál adta fel, ezután jutott Udvari a döntõbe. A bronzérmek Némethez illetve az újszászi Szaszkó Dorkához kerültek.

A férfiaknál az elõzõ fordulót Rab Alexander nyerte, és most is õ számított favoritnak, a várakozásokat igazolta is, szettet sem veszítve gyõzött. A döntõ második szettjét azért nagy hátrányból visszajõve Tóth Gábor szorossá tudta tenni. A két harmadik hely a pusztaszeri Fehér Zsolté és a cserszegtomaji Palotás Dominiké lett.

Eredmények:

Férfi páros (20):

1. Lukács Benedek, Lukács Márton (Nagykanizsa ZSE)

2. Kökény Martin, Rab Alexander (Újszászi VVSE)

3. Németh Márk, Nagy László (Újszászi VVSE)

4. Fehér Zsolt, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE)

döntõ: 21-15, 20-22, 21-11

harmadik helyért: 17-15, 21-19

Nõi páros (11)

1. Diós Letícia, Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE)

2. Farkas Lilla, Kovács Evelin (Újszászi VVSE)

3. Kiss Bettina, Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

4. Buki Napsugár, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE)

döntõ: 21-12, 22-20

harmadik helyért: 15-11, 8-15, 15-10

Vegyes páros (20)

1. Farkas Lilla, Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

2. Kovács Brigitta, Rab Alexander (Újszászi VVSE)

3. Diós Letícia, Németh Márk (Újszászi VVSE)

4. Németh Barbara, Simon Márk (Pusztaszer PISZE SE)

döntõ: 21-13, 21-15

harmadik helyért: 12-15, 15-12, 16-14

Egyéni ranglistaverseny:

Férfiak (17)

1. Rab Alexander (Újszászi VVSE)

2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE)

3. Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és Palotás Dominik (Cserszegtomaj SE)

döntõ: 21-17, 21-19

Nõk (7)

1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE)

2. Udvari Boglárka (Cserszegtomaj SE)

3. Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE) és Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

döntõ: 21-14, 21-17

Czétényiné Eperjessy Zsófia és Czétényi Klaudia akcióban

Czétényiné Eperjessy Zsófia és Czétényi Klaudia szinkronban lépnek

Kiss Bettina talpal

Gyalog Csenge talpalás közben

Németh Barbara leütése

Szabó Luca talpalás közben

Czétényi Krisztián a levegõben

Berkó Sándor leütés közben

Szaszkó Dorka ütése

A nõi páros dobogója: Kovács Evelin, Farkas Lilla (Újszászi VVSE), Szaszkó Dorka, Diós Letícia (Újszászi VVSE), Németh Barbara, Kiss Bettina (Pusztaszer PISZE SE)

Rab Alexander és Kökény Martin próbál fogni egy leütést

Lukács Benedek szervál

Lukács Márton és Lukács Benedek nyerte a férfi páros

Lukács Márton szelidíti meg a labdát

Lukács Márton támadás közben

Rab Alexander ütését Lukács Benedek próbálja sáncolni

Palotás Dominik és Román Sándor a kilencedik helyet szerezte meg

Rab Alexander támadó szervája

Németh Márk a levegõben

A nõi egyéni dobogója: Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SE), Farkas Lilla (Újszászi VVSE), Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE)

A férfi egyéni dobogója: Tóth Gábor (Újszászi VVSE), Rab Alexander (Újszászi VVSE), Fehér Zsolt (Pusztaszer PISZE SE) és Palotás Dominik (Cserszegtomaji SE)

A férfi páros dobogója: Kökény Martin, Rab Alexander (Újszászi VVSE), Lukács Márton. Lukács Benedek (Nagykanizsa Zemplén SE), Németh Márk, Nagy László (Újszászi VVSE)