Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2017. : Hírek 2017. szeptember : Szep.16. Herczeg Gábor Sport díjat kapott. Újszász

Herczeg Gábor Sport díjat kapott

2017. szeptember 17. Újszász

Újszász szeptember 16-án ünnepelte várossá avatásának 20. évfordulóját. A város napján a zászlókat Farkas Lilla, Tóth Gábor és Vachal Krisztina válogatott lábtoll-labdázók vonták fel. A díszünnepségen Herczeg Gábor lábtoll-labdázó Sport díjat kapott.

A díj átadásakor az alábbi méltatás hangzott el róla:

Herczeg Gábor 1990-ben született Szolnokon. Tanulmányait a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában és az Újszászi Mûszaki Szakközépiskolában és Gimnáziumban végezte, majd ugyanitt kétéves logisztikai ügyintézõ vizsgát tett. 2013 óta a szolnoki Príma Csapágy Kft-nél dolgozik, mint SKF csapágy értékesítõ. A lábtoll-labdával testvére, Herczeg Csaba révén ismerkedett meg, aki kiváló játékos volt. 1997-ben országos felnõtt bajnokságot, 1998-ban German Opent és Hungarian Opent nyert. Példáját követve Herczeg Gábor 2004-ben kezdett el lábtoll-labdázni. Szívós, kitartó munkával korcsoportról korcsoportra erõsödve, fejlõdve a legjobbak közé küzdötte magát.  Jelenleg Tóth Gáborral – aki csapattársa és páros társa – a magyar lábtoll-labdázás kiemelkedõ alakjai és az újszászi lábtoll-labdázás legeredményesebb versenyzõi.

Herczeg Gábor fontosabb eredményei:

50-szer játszott a magyar válogatottban
2010-ben Zhongshanban (Kína) férfi párosban Takács Zoltánnal világbajnoki bronzérmes, 2015-ben Rómában egyéniben világbajnoki bronzérmes
6-szor nyert Európa-bajnokságot.
8-szoros Hungarian Open gyõztes.
Egy-egy alkalommal German Open, French Open és Austrian Open gyõztes.
23-szor nyert felnõtt országos bajnokságot.
18-szoros magyar ranglista gyõztes.
2015-ben az Év játékosa volt.

Szabadidejében szívesen ûz más sportágakat is. Jól tollaslabdázik, jól teniszezik és fallabdázik.

Reméljük, hogy Újszász város sport díjasaként még sokáig a pályán láthatjuk, és még sok dicsõséget szerez az újszászi és a magyar lábtoll-labdázásnak.

Vachal Krisztina, Tóth Gábor és Farkas Lilla

Felvonulás a zászlórudakhoz

Zászlófelvonás

Farkas Lilla, Tóth Gábor, Vachal Krisztina és az abonyi mazsorettek

Herczeg Gábor az ünnepségen

Polgármesteri kíséret

Herczeg Gábor és Molnár Péter polgármester

Díjátadás

A plakettal és az oklevéllel

A díjazottak

Tóth Gábor, Herczeg Gábor és Szûcs Gergely

Ulviczki Ferenc gratulációja

Fotó: Fehér János