Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Szep. 10. Nagy Sportágválasztó 1. nap. Budapest

Nagy Sportágválasztó 1. nap

2021. szeptember 10. Budapest

Több mint 100 sportág és húsz hangszer várta szeptember 10-én a Budapesti Nagy Sportágválasztóra és Hangszerválasztóra kilátogatókat. A szinte nyári melegben nagy volt a sportágak és zeneszerszámok iránti érdeklõdés. Nagy csoportokban özönlöttek az iskolai csoportok. A lábtoll-labdázást és rokon sportágait, a sepak takrawt és a shuttleballt az Újszászi VVSE népes csapatának tagjai – Berkó Sándor, Bonnyai Botond, Breszkó Klaudia, Bubori Hajnalka, Dániel Petra, Farkas Lilla, Fehér János, Kanalas Renátó, Nagy Leila, Oláh Barbara, Oláh Lola, Ribka Erika, Steczina Nikol, Tóth Ákos, Tóth Balázs, Zsigmond Tamás – mutatták meg az érdeklõdõknek. Két pályán és a pályák mellett is szálltak a labdák. Volt, amikor egyszerre harminc labda volt használatban. A lábtoll-labdázásban nagyon aktívak voltak a Hallássérültek Tanintézete, a Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, a budapesti Vajda Péter Ének-zene Általános és Sportiskola, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola, a tatabányai Bólyai János Általános Iskola és az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói.

Az újszásziak a színpadon is megmutatták tudásukat. Farkas Lilla konferálásával a rúgások és labdaérintések egyéni és páros bemutatása után a kékek – Bubori Hajnalka, Oláh Lola, Zsigmond Tamás – és a pirosak – Berkó Sándor, Dániel Petra, Farkas Lilla – bemutató mérkõzést játszottak színpadon. A zsonglõrködéssel fejezõdött be a színpadi program.

Hosszú sorokban jöttek az  iskolások

A lábtoll-labdázók bemelegítése

Lábtoll-labda, sepak takraw

Az elsõ érdeklõdõ

Az elsõ érdeklõdõ

Játék a shuttleballal

Látványos rúgás

Játék maszkban

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói

Lelkesen rúgták a labdát az érdiek

Érdiek a háló mindkét oldalán

Steczina Nikol spárgája

A barcsi tanárnõ is jól rúgta a labdát

Farkas Lilla és egy kisleány

Berkó Sándor Csúszkával, a jégkorong válogatott kabalafigurájával

Csúszka lábtoll-labdával is jó

A budapesti Vajda Péter Általános és Sportiskola tanulói

Leány trió

Oláh Lola dekázása a sepak takraw-val

Rúgás a shuttleballal

Farkas Lilla B. Németh Péternek nyilatkozott

Berkó Sándor és Dániel Petra

Rúgás belsõvel

Berkó Sándor és Farkas Lilla

Játék két labdával

Kékek - pirosak mérkõzés

Oláh Lola színpadi dekázása

Berkó Sándor

Farkas Lilla

Bubori Hajnalka

Kanalas Renátó, Tóth Balázs, Bonnyai Botond, Dániel Petra, Nagy Leila, Zsigmond Tamás, Paróczai Mária, Ribka Erika, Oláh Barbara, Tóth Ákos, Bubori Hajnalka, Farkas Lilla, Berkó Sándor

Fotó: Fehér János