Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2010. : Hungarian Open 2010. : Aug.21. A lábtoll-labdáról az MR1-Kossuth Rádió Magyarországról jövök műsorában. Budapest

A lábtoll-labdáról az MR1-Kossuth Rádió Magyarországról jövök mûsorában

2010. augusztus 21. Budapest

Augusztus 21-én az MR1-Kossuth Rádió Magyarországról jövök címû mûsorában az összetartó baráti közösségekrõl volt szó. Katonai hagyományõrzõk beszéltek magukról Sárváron, majd egy alig ismert sport köré szervezõdõ baráti társaságot ismerhettek meg Újszászon. Végül a pilismaróti színi táborba látogatott el az adás riportere, Vágner Mária.

Az Újszászon készült riportban sokan megszólaltak a 15. Hungarian Open rendezõi és résztvevõi közül.

Lábtoll-labda bajnokság Újszászon

Bizony, a felhõoszlató Éjfél ágyú (a háromfontos, kartácslövõ tábori ágyú) Sárvárról eljöhetett volna vendégségbe a Szolnokhoz közeli Újszászra is, ahol a vasárnapi hatalmas jégesõ és zivatar miatt még az áramellátás is megszûnt, így a XV. Nyílt magyar lábtoll-labda bajnokság pár órás szünetre kényszerült. Sokan talán azt sem tudják, mi az a lábtoll-labda. Pedig nagyon látványos. A tollaslabdáénál kicsit kisebb pályán játssza három-három játékos, õk a cipõjükkel irányítják a tollas kis gumikorongot.

A hatezernyolcszáz lelkes Újszászon százhúsznál többen játsszák, és õk alkotják a magyar válogatott gerincét is. Ehhez a játékosokon kívül kell egy megszállott edzõ, és sok-sok segítõ. Nem lenne teljes a kép, ha az eredményrõl nem esnék szó. A kilenc ország 203 versenyzõje között az újszásziak megnyerték a nõi és férfi csapatversenyt, valamint a férfi egyest is.

This text will be replaced by the flash music player.

 

Vágner Mária riporter