Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2015. : Hírek 2015. június : Jún.28. Több mint kétezren lábtoll-labdáztak a Mozgás Éjszakáján. Budapest

Több mint kétezren lábtoll-labdáztak a Mozgás Éjszakáján

2015. június 28. Budapest

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központ 2015. június 27-én éjszaka megrendezett 2. Mozgás Éjszakája rendezvénye rendkívül nagy sikert aratott. Az idén is 20 ezren látogattak ki a Mozgás Éjszakájára, a résztvevõk összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 ezer kilométert futottak le és 100 ezer kilométert kerékpároztak a július 28-án hajnalban véget ért rendezvényen. Húszezer ember nem tévedhet, a Mozgás Éjszakája elérte célját. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet el tudta juttatni azt az üzenetet, hogy a mozgás nemcsak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtõ idõtöltés is. Mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár éjszaka is.

A húszezres létszám megmozgatásához a lábtoll-labdázás is hozzájárult. A Városligetben, az Olof Palme sétányon felállított két pályán és a pályák környezetében, a sétány 150-200 méteres szakaszán estétõl hajnalig folyamatosan szálltak a labdák. 40 labda volt használatban: Kb. 2000-2500-an próbálták ki a számukra új sportágat. A lábtoll-labdázásban Fehér János és Tóth Gábor vezetésével az Újszászi VVSE – Bolyós József, Csák Vivien, Hornyák Erzsébet, Kanalas Renátó, Kenyeres Lívia, Kökény Zoltán, Molnár Gergõ, Ráski Lajos, Seres Zsolt, Tamás Patrik– a Tápióbicskei Shuttlecock Team – Lõrincz Bettina, Nagy Andrea és Nagy Máté– versenyzõi segítettek az érdeklõdõknek. Valamennyien képzett lábtoll-labdázóként jól segítették a lábtoll-labdázással ismerkedõket. Aki azt igényelte, annak lábra dobták, rúgták a labdát, ismertették a szabályokat, szervezték a mérkõzéseket.

A Mozgás Éjszakáján résztvevõ lábtoll-labdázók

Lábtoll-labdázás sötétben

Éjszakai játék

Játék pályán

Dekázás

Rúgás a sötétben

Körjáték

Fotó: Tóth Gábor