Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. április : Ápr.26. Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjátadó. Budapest

Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjátadó

2013. április 26. Budapest

Április 26-án Budapesten a Magyar Sport Házában Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter hetven fiatalnak adta át a Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2012 díjakat. Folyton az oktatási rendszerek átalakításáról beszélünk és eközben kevés szó esik azokról a kiváló eredményekrõl, amelyeket a fiatalok érnek el, pedig ez adja a nemzet alkotóerejét – mondta a miniszter a díjátadás alkalmából rendezett ünnepségen. Az intellektuális és a sportteljesítmények egymást erõsítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad biztatást ez az elismerés - mondta Balog Zoltán. Hozzátette: õsztõl a felsõoktatásban 30-40 fiatal részesülhet a magyar sportcsillagok ösztöndíjában, amely havi negyedmillió forintos támogatást jelent.Az ösztöndíjak odaítélésérõl a tanulmányi és sportteljesítmények objektív mércéje alapján döntenek. Emellett tovább él a Gerevich-ösztöndíj annak érdekében, hogy a tehetséges fiataloknak itthon teremtsék meg a továbbfejlõdéshez szükséges feltételeket - mondta a miniszter. Szerinte mindezzel azt üzeni a magyar kormány: "maradjatok, itt tanuljatok, sportoljatok! Itt is lehet jónak, sikeresnek lenni."

Simicskó István sportért és ifjúságért felelõs államtitkár a díjátadón azt emelte ki: egy magyar csoda a lélekszámhoz viszonyított Nobel-díjak és olimpiai érmek száma, ez a magyarok erõssége, ezzel tudják magukra felhívni a figyelmet. "Van jövõnk, ezért dolgozunk, a szüleitek, tanáraitok és a magyar kormány" - hangoztatta az államtitkár.

A díjátadón a 2011/2012. tanévben elért kiváló tanulmányi és sporteredményeiért öt korcsoportban hetven fiatal – köztük dr. Farkas Martina, a Borjád SE lábtoll-labdázója – vehette át az Emberi Erõforrások Minisztériumának vezetõitõl – Balog Zoltán minisztertõl, Simicskó István államtitkártól és Sipos Imre köznevelésért felelõs helyettes államtitkártól a Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2012 díjakat.

A díjazottak

Balog Zoltán miniszter

Simicskó István sportért és ifjúságért felelõs államtitkár

Farkas Martina a díjátadó ünnepségen

Farkas Martina Balog Zoltán minisztertõl vette át az oklevelet

Sipos Imre helyettes államtitkár gratulál Farkas Martinának

A díjátadók: Sipos Imre helyettes államtitkár, Simicskó István államtitkár és Balog Zoltán miniszter

Díjazók és díjazottak

Farkas Martina édesanyjával

Farkas Martina Magyarország Jó tanulója - jó sportolója

Fotó: Fehér János