Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2021. : Dec. 31. Szilveszter Kupa. Újszász

Szilveszter Kupa

2021. december 31. Újszász

Egy év szünet után, december 31-én újra lábtoll-labdázással búcsúztatták az óévet az Újszászi VVSE versenyzõi. Az újszásziak vendégeként az ifjúsági bajnok pusztaszeri Németh Barbara és egy borjádi versenyzõ, a korábban válogatott, Európa-bajnok és vb bronzérmes Kleics Dávid is nevezett a Szilveszter Kupára. Az újszászi indulók között voltak kezdõk, serdülõk, ifjúságiak, szeniorok és válogatott játékosok, mint az év nõi lábtoll-labdázója, Farkas Lilla és a 164-szeres válogatott Tóth Gábor.

A nevezési díj sütemény és üdítõ volt. A sütemény remekek közül Czétényi Klaudia virslis kiflije fogyott el a leggyorsabban. Diós Letícia habcsókja és kókuszgolyója, valamit Steczina Nikol bejglije is a gyorsan fogyó édességek közé tartozott. A verseny végére minden enni és innivaló elfogyott.

A Szilveszter Kupán nem a hagyományos versenyszámokat játsszák a részvevõk. Az évzáró torna a sportos körülmények közötti szórakozásról, a vidámságról szól.

A nyitó versenyszámhoz, a szilveszteri nagy indiánjátékhoz 40 játékos sorakozott fel a háló két oldalán. Az egy „életig” tartó egyéni játékban cseles és jól helyezett rúgások után nagy nevetés közben sorra estek ki a nagy ászok. Egy kisfiú és két idõsebb férfi játékos maradt legtovább a pályán. Az idõsebbek elõtt a gyõzelmet 2020 legjobb gyermek játékosa, a 11 éves Kanalas Renátó szerezte meg.  2. Ráski Lajos, 3. Berkó Sándor. A nõi sorrend: 1. Ézsiás Fanni, 2. Farkas Lilla, 3. Ézsiás Lotti.

A második versenyszámban, a kézen fogós párosban együtt játszottak a férfi, a nõi és a vegyes párok. Végig kézen fogva kellett játszaniuk. Ha elengedték egymás kezét, az az ellenfélnek jelentett pontot. A kötöttség érdekes játékot, volt, akiknél megtervezett koreográfiát, másoknál sok szokatlan mozdulatot és vidámságot okozott. A kézen fogóst a két válogatottból – Farkas Lilla és Tóth Gábor – álló kettõs nyerte. Megismételték 2019-es gyõzelmüket.  A döntõben a Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint kettõst gyõzték le 21-14-re. 3. Csabai Gábor, Ráski Lajos, 4. Köböl Richárd, Sebõk Roland.

A harmadik versenyszám a hagyományos csapatverseny volt. Mindenki szabadon alakíthatott csapatot. Tizenhárom csapat versenyében a Berkó Sándor, Farkas Lilla, Ráski Lajos, Tóth Gábor négyes lett a szilveszteri bajnok. 2. Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán, Zsigmond Tamás, 3. Barta Karolina, Czéténvi Klaudia, Steczina Nikol, 5. Diós Letícia, Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 6. Ézsiás Fanni, Kovács Brigitta, Németh Barbara, 7. Kanalas Renátó, Köböl Richárd, Sörös László, 8. Kovács Boglárka, Oláh Barbara, Szentpéteri Tamás, 9. Fajkó Márk, Fehér János, Kleics Dávid, Makula Viktor, Ürmös László, 10. Csûry Domán Péter, Hajdú Fanni, Nagy Beatrix, 11. Breszkó Sándor, Ézsiás Lotti, Skultéti Zsombor, 12. Agócs Laura, Bubori József Bálint, Kanalas Richárd, Nagy Attila, 13. Breszkó Viktória, Nagy Leila, Tarkó Tícián

A befejezõ versenyszám a sorsolásos szilveszteri páros volt, amelyben 20 kettõs indult. A párok sorsolással jöttek létre. A fordulók után a továbbjutó gyõzteseket egészen a döntõig újrasorsolták. A minden forduló utáni sorsolás nagyon izgalmas volt. Mindig az volt a nagy kérdés, hogy ki kivel alkot párt a következõ mérkõzésen. Érdekes kombinációkat hozott a szerencse. Összekerült egy válogatott egy kezdõvel, voltak olyan párosok, amelyikben két kezdõ és voltak olyanok, amelyekben két éljátékos játszott együtt. A döntõt szoros mérkõzésen 21-19-re a Czétényi Krisztián, Ráski Lajos duó nyerte. 2. Farkas Lilla, Steczina Nikol.

Koccintással fejezõdött be a sportos óévbúcsúztató. Sokan fogadkoztak, hogy január 3-án már edzeni fognak.

A Szilveszter Kupa résztvevõi

Steczina Nikol és Nagy Beatrix szilveszteri tánca

Nagy Indián Játék a bal oldalon lévõ csapat

Nagy Indián Játék a jobb oldalon lévõ csapat

Legtovább a pályán maradtak: 2. Farkas Lilla, Ráski Lajos, 1. Ézsiás Fanni, Kanalas Renátó, 3. Berkó Sándor, Ézsiás Lotti

Szilveszteri viselet: Németh Barbara és Kovács Brigitta

Kézen fogós páros: Agócs Laura és Nagy Leila

Kézen fogós páros: Tóth Gábor és Farkas Lilla

Kézen fogós páros: Ézsiás Lotti és Ézsiás Fanni

A kézen fogós páros döntõje: Farkas Lilla, Tóth Gábor - Varga-Nagy Bálint, Czétényi Krisztián

A kézen fogós páros eredményhirdetése szilveszteri hangulatban: 2. Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint, 1. Tóth Gábor, Farkas Lilla, 3. Ráski Lajos, Csabai Gábor és Sebõk Roland, Köböl Richárd

Hagyományos csapatverseny

Szilveszteri társaság

A csapatverseny eredményhirdetése

Párok sorsolása

Vajon ki lesz a párom?

Kleics Dávid és Szentpéteri Tamás

A sorsolásos páros eredményhirdetése: 2. Steczina Nikol, Farkas Lilla, 1. Ráski Lajos, Czétényi Krisztián

Pezsgõbontás

Boldog új évet!

Boldog új évet!

Fotó: Berkó Sándor, Csabai Gábor, Fehér János és Tóth Gábor