Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. június : Jún.26. Edzőtábor. Cserszegtomaj

Edzõtábor

2014. június 26. Cserszegtomaj

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával június 23-tól június 26-ig a Balatonhoz közeli Cserszegtomajon a legjobb gyermek korcsoportú (2001-2003-ban születettek) versenyzõk részére edzõtábort szervezett. A táborba 31 gyerek – hét újszászi, öt szepetneki, négy nagykanizsai, három pusztaszeri és tizenkét cserszegtomaji – kapott meghívást. A tábort Takács Tamás (Cserszegtomaj) vezette, munkáját öt edzõ – Budavölgyi Kálmán (Nagykanizsa), Laskiné Spingár Éva (Szepetnek), Sillinger Zsanett (Cserszegtomaj), Fehér János és Tóth Gábor (Újszász) segítette. A vidékieket a Szabó István Általános Iskola osztálytermeiben szállásolták el. A cserszegtomajiak otthon aludtak. A reggeli után csatlakoztak a késõ estig tartó tábori programokhoz. Az étkezés a Vénusz étteremben volt.

A táborozók délelõttönként a hat edzõ közremûködésével háromórás edzéseket teljesítettek. Futás, erõsítés, nyújtás és labdaiskola szerepelt a programban. Az ebéd utáni szabadprogramok között balatoni fürdés, gyalogtúrázás a Margit kilátóhoz, hévízi városnézés a Dotto kisvonattal és gokartozás szerepelt. Vacsora után ismét lábtoll-labdázás következett. A táborlakók sorsolással kialakított csapatokban mérkõztek egymással. A csapatokban jól együttmûködtek a különbözõ egyesületbeliek. A meccsek közötti szünetekben a gyerekek különféle feladatokban – dekázás öltözés-vetközés közben, dekázás közben doboz letétele és felvétele a padlóról, háromperces dekázás, indiánozás, játékszabály ismereti teszt – gyûjthettek plusz pontokat. A három perces dekázásban 250 érintéssel Molnár Dániel (Újszász) bizonyult a legjobbnak. 2. Németh Barbara (Pusztaszer) 224, 3.  Kovács Márton (Újszász) 213.

A mérkõzés eredmények és a plusz pontok összeadása után a Citromsárga csapat: Sziva Botond (Nagykanizsa), Széles László (Cserszegtomaj), Román Zsolt (Cserszegtomaj), Babos Klaudia (Pusztaszer), Németh Barbara (Pusztaszer) állhatott a dobogó legmagasabb fokára. 2. Piros csapat: Molnár Dániel (Újszász), Juhász Patrik (Újszász), Koszorús Mirkó (Cserszegtomaj), Tóth Amanda (Szepetnek), Gyalog Csenge (Cserszegtomaj), 3. Lila csapat: Bitó Balázs (Pusztaszer), Koszorús Sámuel (Cserszegtomaj), Kovács Márton (Újszász), Kovács Brigitta (Újszász), Barna Bianka (Cserszegtomaj), 4. Narancssárga csapat: Fark Vencel (Cserszegtomaj), Merics Ferenc (Cserszegtomaj), Büki Bálint (Szepetnek), Diós Letícia (Újszász), Majtán Vivien (Szepetnek), Kanász Zsófia (Szepetnek), 5. Kék csapat: Tukszár Marcell (Nagykanizsa), Barna Benjamin (Cserszegtomaj), Molnár Botond (Cserszegtomaj), Vachal Krisztina (Újszász), Ézsiás Zsófia (Újszász), 6. Zöld csapat: Majtán Márk (Szepetnek), Hetesi Dániel (Nagykanizsa), Salamon Soma (Nagykanizsa), Horváth Dorina (Cserszegtomaj), Cserép Bernadett (Cserszegtomaj).

A táborzárón a legjobb csapatok tortát kaptak. A torta mellé mindenki kapott ajándékot, tábori emléket. Molnár Dániel, mint a legtöbb pontot gyûjtõ fiú, Németh Barbara, mint a legtöbb pontot gyûjtõ leány serleggel tért haza.

Az edzõtábor nagy sikert aratott a gyerekek körében. Várják a folytatást. A sikeres megvalósításhoz a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásán túl Cserszegtomaj Község Önkormányzata és a Szabó István Általános Iskola is hozzájárult. A cserszegtomaji szülõk és vállalkozók a gyerekek megajándékozásához, tortával és süteménnyel történõ díjazáshoz járultak hozzá. Köszönet érte.

Megérkezés Cserszegtomajra

Az elsõ futóedzés

Újszászi fiúk

Tábornyitó az ökoparkban

Takács Tamás táborvezetõ

Az elsõ labdás edzés

Dekázás padokkal nehezítve

Dekázás vetkõzés közben

Fürdés a Balatonban

Vízibiciklizés

Buszra várva

Vacsora elõtt

Bemelegítés

Magas térdemelés

A második napi edzést Tóth Gábor tartotta

Gyalogtúra

A kilátóban

A kilátó tetején

Kilátás fentrõl

Kirándulás esõben

Nyújtás

A harmadik nap Silliger Zsanett vezette az edzést

Indiánozás

Indul a kisvonat

Dottózás

Játékszabály teszt

Elmélyült munka

Meccs nézés

A narancssárga csapat

A kék csapat

Tábor záró

Tábori bajnokok: Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Molnár Dániel (Újszászi VVSE)

Torta a legjobbaknak

A pirosak lettek a másodikok

A lilák a harmadikok

A tábor résztvevõi

Gokartozás

Start elõtt