Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. augusztus : Aug.3. Lábtoll tábor Cserszegtomajon. Cserszegtomaj

Lábtoll tábor Cserszegtomajon

2013. augusztus 3. Cserszegtomaj

Július 29 és augusztus 3. között rendeztük meg már 4. alkalommal helyi diákok számára a lábtoll tábort. A hatnapos program kitûnõ alkalmat nyújtott a különbözõ játéktudás szintjén állóknak céljaik eléréséhez. Mile Alexandrának a világbajnoki felkészülést, Udvari Boglárkának az eredményes Hungarian Openen való szereplést szolgálta leginkább a tábor. A többségében 4. és 6. osztályosok viszont a lábtollas alapjainak lerakását célozták leginkább meg. Simon Mihály Márk még csak ovisként most ismerkedett a sportággal. A változatos napi programok nehéz kihívások elé állították a nebulókat. Minden reggel 9 órakor találkoztunk a tornacsarnokban, ahol gyors öltözést követõen kiadós bemelegítés következett, melynek elengedhetetlen része volt a reggeli futás a hegyközség különbözõ utcáin. 12 óráig technikai és taktikai elemeket iskoláztunk a hûvösnek nem mondható tornateremben. A pihenés idõszaka csak az ebédidõre terjedt ki, melyet az iskolában oldottunk meg. 13 és 15 óra között egyéni, páros és csapatversenyeket szerveztünk. A helyezésekért pontszámokat kaptak a versenyzõk, melynek összege alapján öten-öten arany és ezüst, hatan bronzérmet vehettek át a táborzárón. Különbözõ feladatokkal plusz pontokat is lehetett szerezni pl. reggeli futásoknál, emelkedõn (Biked) való feltekeréssel, játékszabály ismerettel, kitartó kerékpározással. Ez a lehetõség nagyon jól inspirálta a gyermekeket, hiszen dönthetett a különbözõ színû érmek sorsáról. Minden délután 3 órakor vasparipára pattantunk, mellyel bejártuk a környéket. Így jutottunk el Hévízre, a keszthelyi Libás strandra és Zalaszentgrótra, ahol elfáradt izmainkat mártottuk meg a hûsítõ habokban. De feltekertünk Rezi várához is, madarak gyûrûzésében segítkeztünk Fenékpusztán, és a kedvezményes gokartozás is a legnagyobb élményekhez tartozott. Általában 19 órakor nagyon fáradtan indult haza a kis csapat, de reménykedve a sikeres másnapi programokban. A diákok a tábor során állandó frissítõt, italporokat, pezsgõtablettát, szõlõcukrot, csokoládét, joghurtot és gyümölcsöt kaptak az elveszett energia pótlására. Ehhez természetesen támogatásra volt szükség, melyet az önkormányzat részérõl Bartha Gábor polgármester úr, a Z+D Kft részérõl Ekmann László igazgató úr valamint iskolánk részérõl Juhászné Gyutai Anikó igazgató asszony biztosított, melyért ezúton is mélységes köszönetünket fejezzük ki a 17 táborozó nevében.

A szombat esti táborzárón 60 km kerekezés után mindenki fáradtan vette át megérdemelt jutalmát, vagyis a teljesítményének megfelelõ színû érmet, emléklapot, emblémás bögrét valamint Z+D-s promóciós ajándékokat. A tábor végleges zárása fagyizással történt az Éden cukrászdában.

Egyöntetû vélemény alapján jövõre készülünk az 5. jubileumi lábtoll-labda táborra!

Takács Tamás

A rezi vár újkori hódítói

Ebédidõben

Két kerékrõl négy kerékre

Madárgyûrûzésen

Misikét tanítják

Fotó: Takács Tamás