Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2012. : Hírek 2012. augusztus : Aug.14. Lábtoll-labda Eb: két magyar arany az első napon. Királyhelmec

Lábtoll-labda Eb: két magyar arany az elsõ napon

2012. augusztus 14. Királyhelmec

Két magyar gyõzelemmel kezdõdött a lábtoll-labda Európa-bajnokság. A szlovákiai Királyhelmecen (Královsky Chlmec) rendezett versenyen hétfõn a férfi- és nõi csapat is megvédte Európa-bajnoki címét.

A nõi csapat (Makai Gréta, Joó Anett, Ézsiás Kitti, Ágoston Rebeka) a selejtezõbõl hibátlanul, játszma veszteség nélkül lépett tovább. Lengyelország, Görögország és Szlovákia válogatottját is 2-0-ra verte. Az elõdöntõben az elõzõ Eb második helyezettjével, Németországgal játszott. Az elsõ szettet 21-18-re nyerték Ézsiásék, a másodikban azonban a németek bírták jobban a végjátékot, és 19-21-re gyõztek. A harmadik, döntõ játszma viszont már sima volt, 21-12-vel a magyar csapat lépett tovább.

A döntõbe a másik ágról Szlovákia jutott be, Bagos támadásaival idõnként elõnybe kerültek, de az ütõjátékos elfáradt, elsõsorban Joó remek védõmunkájának köszönhetõen, majd a magyar támadások is hatékonyak lettek, így 21-15 lett az elsõ szett. A másodikban Szlovákia volt koncentráltabb az elején, már 14-10-re is vezetett, de néhány szerencsés pontnak is köszönhetõen egyenlítettek Makaiék, és utána már magabiztos játékkal nyertek (21-16).

A férfi válogatott (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Tóth Gábor) másolta a nõk teljesítményét, a csoportmeccseken meg sem tudták szorítani õket ellenfeleik, Szlovákia 2-n, Lengyelországon, Szerbián és Franciaországon is sima 2-0-val lépett túl. Az elõdöntõben Szlovákia 1 sem okozott nehézséget Tóthéknak (21-15, 21-7), könnyen bementek a döntõbe. Ott a 2010-es Eb-második Németországgal játszottak, az ellenfél lendületesen kezdett, jól mozgatták mind a két ütõjátékosukat, de csak a játszma elején voltak hatékonyak. 6-5-re még vezettek a németek, de ezután átvették a játék irányítását a magyarok, védekezésben és támadásban is felülmúlták ellenfeleiket (21-12). A második játszma is így folytatódott, a németek kockáztattak, de támadásaik pontatlanná váltak, sokat ütöttek a hálóba és a vonalon túlra is. Herczeg és Tóth ugyanakkor jól ütött, Becskereki pedig sáncolásból szerzett bravúrpontokat. (21-10)

Eredmények:

Nõi csapat:

1. Magyarország
2. Szlovákia
3. Németország
A döntõben: Szlovákia-Magyarország 0-2   15-21, 16-21

Férfi csapat:

1. Magyarország
2. Németország
3. Szlovákia

A döntõben: Magyarország-Németország  2-0   21-12, 21-10.

Az Eb kedden férfi- és nõi páros versenyszámmal folytatódik

Forrás: Index