Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Március : Már.13. Alfa Top Sport Kupa. Nagykanizsa

Alfa Top Sport Kupa

2011. március 13. Nagykanizsa

Nagykanizsán a Zsigmondy sportcsarnokban rendezte március 13-án a 2011. évi felnõtt ranglista versenysorozat második fordulóját, az Alfa Top Sport Kupát a Zemplén SE. Öt egyesület – Cserszegtomaj SK, Borjád SE, Nagykanizsa ZSE, Szepetnek SE, Újszászi VVSE – 86 versenyzõje mérkõzött a hármas és a páros versenyszámokban az érmekért és a ranglista pontokért. A csúszós pálya nagyon megnehezítette a játékosok dolgát, különösen a támadó rúgások pontos végrehajtását.

Nõi hármasban az elsõ három helyen ugyanaz a sorrend született, mint az elsõ fordulóban Jánoshidán. Második gyõzelmét szerezte meg a borjádi csapat, amely a döntõben Darnai Adrienn, Farkas Martina, Merk Gréta összeállításban gyõzte le 21-14, 21-17-re az újszásziak Oszlányi Mercédesz, Szabó Nóra, Vágó Henriett összeállítású trióját. A harmadik helyért Ágoston Rebeka, Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta (Újszászi VVSE) – Matola Viktória, Morvai Noémi, Vlasics Dalma (Szepetnek SE) 11-15, 15-6, 15-10.

A férfi hármasban is ismételt az elsõ forduló újszászi gyõztese. A második és a harmadik helyen azonban változott a sorrend, a hazaiak szerezték meg az ezüst és a bronzérmeket. A döntõben Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) – Arany Bálint, Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE) 25-23, 12-21, 21-18. Szoros küzdelemben érte el második gyõzelmét az újszászi csapat. A harmadik helyért: Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE) – Himmer János, Kleics Dávid, Nyisztor Zoltán, Pop Valentin, Wágner Gábor (Borjád SE) 15-10, 7-15, 15-10.

A nõi párost egy új összetételû újszászi egység nyerte. Ézsiás Kitti és Makai Gréta elsõ alkalommal játszottak együtt, és mérkõzésrõl-mérkõzésre javuló játékkal jutottak a döntõbe, ahol a Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE) Európa-bajnok és ranglista vezetõ páros volt az ellenfelük. Az elsõ játszmát a borjádiak nyerték 21-15-re. A második és harmadik játszmában keményebben talpaltak, és védekezésben, labdaszedésben is jobbak voltak az újszásziak, és 21-13, 21-15-ös játszmákkal nyertek. A harmadik helyen a Kurdi Krisztina, Oszlányi Mercédesz és a Joó Anett, Vágó Henriett újszászi párosok végeztek.

A 25 férfi páros versenyében is újszászi gyõzelem született. Az elsõ helyet a ranglista versenyen elõször együtt játszó Herczeg Gábor, Tóth Gábor duó szerezte meg az Arany Bálint, Huszár Emil (Nagykanizsa ZSE) páros legyõzésével: 21-18, 21-13. 3. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) és Hartai Attila, Takács Endre (Nagykanizsa ZSE).

Éremtáblázat

Egyesület

arany

ezüst

bronz

összesen

Újszászi VVSE

3

1

3

7

Borjád SE

1

1

1

3

Nagykanizsa ZSE

2

2

4

Budavölgyi Kálmán köszöntötte a verseny részvevõit

Nagykanizsai, újszászi és cserszegtomaji versenyzõk a megnyitón

Borjád csapata

A Cserszegtomaj SK lábtoll-labdázói

A Szepetnek SE versenyzõi

A verseny megnyitóján

Nõi hármas: 2. Újszászi VVSE, 1. Borjád SE, 3. Újszászi VVSE

Férfi hármas: 2. Nagykanizsa ZSE, 1. Újszászi VVSE, 3. Nagykanizsa ZSE

Férfi páros: Becskereki Sándor, Szûcs Gergely (Újszászi VVSE) - Kleics Dávid, Himmer János (Borjád SE)

Nõi páros: 2. Darnai Adrienn, Farkas Martina (Borjád SE), 1. Ézsiás Kitti, Makai Gréta, 3. Joó Anett, Vágó Henriett és Oszlányi Mercédesz, Kurdi Krisztina (Újszászi VVSE)

Díjátadás

Férfi páros: Huszár Emil, Arany Bálint (Nagykanizsa ZSE), 1. Herczeg Gábor, Tóth Gábor ( Újszászi VVSE), 3. Himmer János, Kleics Dávid (Borjád SE) és Takács Endre(Nagykanizsa ZSE)

Fotó: Fehér János