Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. május : Máj.21. Hírek a Budapesti Nagy Sportágválasztóról. Budapest

Hírek a Budapesti Nagy Sportágválasztóról

2013. május 21. Budapest

Mit kínál a Budapesti Nagy Sportágválasztó? Interaktív sportági akadémiának is tekinthetõ a május 24-25-ei budapesti rendezvény, hiszen a legvájtfülûbb sportrajongók számára is újdonságot jelenthetnek például a következõ mozgásformák: subbuteo, szituációs lövészet, footgolf, sepaktakraw, hét csillag sáska kung-fu, melyek mind képviseltetik magukat majd a kõbányai helyszínen. A megjelenõ több mint 90 - díjmentesen kipróbálható - sportágat felsorolni is sok, hát még kipróbálni, de azért ízelítõnek mégis megnevezünk jó néhányat, a teljesség igénye nélkül. Érdekesség például, hogy ugyan májusi rendezvényrõl van szó, de a téli sportágakba ismét bele lehet kóstolni, hiszen képviselteti magát a jégkorong, a korcsolyasportok, a sí és a snowboard, és ismét kipróbálható a téli olimpiák egyik nagy népszerûségnek örvendõ válfaja, a versenybob is.

A labda sportágak sokasága (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, kézilabda, amerikai football, rögbi, korfball…) mellett az önvédelmi és küzdõsportok (judo, birkózás, boksz, aikido, kendo, kempo, francia boksz, ju-jitsu, nanbudo, hapkido, kick-box, capoeira, ninjutsu...) széles választéka kínálja magát a megismerésre.

A szervezõk nagy örömére, ismét a megjelenõ sportágak között lesz az akrobatikus kosárlabda, a Faceteam felnõtt és utánpótlás csapata képviseletében, valamint a freestyle focisok is újra elbûvölik majd a látogatókat zsonglõri ügyességû labdakezelésükkel. A Rippel testvérekkel, akik már több éve szintén rendszeres résztvevõi a rendezvénynek, a Rippel Brothers Mozgásmûvészeti Akadémia sportági helyszínén találkozhat a közönség.

A golyós sportágakat, a bocsa és a petanque képviseli majd, de ismét jelen lesz a vívás, a szablyavívás, a tamburello, a kettlebell, a tájékozódási futás, az akrobatikus pompon, a cherleading, a rádióamatõr sport, a mediball, a lábtoll-labda és a lovassport is.

Az ütõs sportágak közül megjelenik a tenisz, a strandtenisz, az asztalitenisz, a krikett, a tollaslabda és a gyorstollaslabda.

A szellemi sportok kedvelõi sem fognak unatkozni, hiszen eljönnek a Budapesti Nagy Sportágválasztóra a sakk, a go, a dáma képviselõi. Aki a ritmust, a zenét kedveli, azt a táncsport és a mindig óriási közönségsikert arató zumba fogja lázba hozni. Aki pedig a vizes sportágakba szeretne belekóstolni, annak kiváló lehetõséget ad a kajak, a kenu, az evezés, a sárkányhajó sporteszközeinek kipróbálása.

A sportágak királynõje az atlétika, de mindig nagyon népszerû az íjászat, a darts, és a sportlövészet sem maradhat ki a megjelenõ sportágak felsorolásából. Ugyanez vonatkozik a siklóernyõzésre, a BMX-re és a görkorcsolyára. A technikai sportágak szerelmeseinek is van jó hírünk, hiszen a motorsport és az RC modellsport is képviselteti magát a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón, melyen ismét megcsodálhatjuk majd a barantások és a gladiátor harcosok bemutatóit is.

A rendezvényeken hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, élsportolóink, hogy jelenlétükkel is népszerûsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást. Nem lesz ez másként május 24-25-én sem! Akik már biztosan ott lesznek a rendezvényen: Berki Krisztián (torna), Cseh László (úszás), Szilágyi Áron (vívás), Ladányi Balázs (jégkorong), Vincze Ottó (labdarúgás), Báder Márton (kosárlabda), Bedák Zsolt (ökölvívás), Hadfi Dániel (judo), Fazekas Nándor (kézilabda), Kovács Sarolta (öttusa), Pulai Imre (szánkó, kenu), Kozmann György (kenu). A megjelenõ neves sportszemélyiségek névsora folyamatosan bõvül.

A budapesti rendezvény pénteki napja továbbra is az oktatási intézményekbõl érkezõ gyerekcsoportnak van fenntartva, de péntek délután és szombaton egész nap a nagyközönség elõtt is szélesre tárjuk a kapukat. Nyitva tartás: 9-17 óra között.

Helyszín: Merkapt Sportközpont, Budapest, X. Maglódi út 12/A.

A BELÉPÉS DÍJMENTES!