Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2016. : Hírek 2016. december : Dec.30. Szepataka bajnokság. Újszász

Szepataka bajnokság

2016. december 30. Újszász

December 30-án a tizedik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, a Malajziából, Thaiföldrõl származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak ausztriai, franciaországi, németországi, olaszországi és svájci versenyeken, sõt az Ézsiás Tibor, Ézsiás Tamás, Tóth Gábor összeállítású csapat még Malajziában is járt. 2016-ban is volt több belgiumi, franciaországi és németországi meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Pedig a legjobbak felvennék a versenyt az európai élmezõnnyel. Az Eurosporton viszonylag sokszor látható attraktív szepataka hasznos kiegészítõ sport a lábtoll-labdázók részére: kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. A 15 gramm súlyú toll-labdához szokott lábtoll-labdázók azonban nem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú fonott labda fájdalmas nyomokat hagy. Most Ráski Lajos homlokán maradt ijesztõ vörös folt. Ennek ellenére az évzáró résztvevõi nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkõzéseken döntötték el a helyezéseket. Sajnos, vidékiek az idén nem indultak. Csak újszásziak játszottak. A rutinos bajnokok játékában voltak szép megoldások. Látványos erõs szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások. A fiatalabbak igyekeztek õket utánozni.

A reguban (a csapatversenyben) három trió játszott körmérkõzést. A Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor összeállítású tavalyi bajnok látványos játékkal, játszmaveszteség nélkül ismételte meg gyõzelmét. Az öt páros körmérkõzésében a Herczeg Gábor, Szûcs Gergely kettõs nyert.

Eredmények

Regu (3): 1. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, Tóth Gábor 2 gyõzelem, 2. Kökény Martin, Kökény Zoltán, Molnár Gergõ 1 gyõzelem, 3. Kovács Márton, Molnár Dániel, Ráski Lajos, Tamás Patrik 0 gyõzelem.

Páros (5): 1. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely 4 gyõzelem, 2. Kökény Zoltán, Molnár Gergõ 3 gyõzelem, 3. Ráski Lajos, Tamás Patrik 2 gyõzelem, 4. Fehér János, Kökény Martin 1 gyõzelem, 5. Kovács Márton, Molnár Dániel 0 gyõzelem.

A labda

Molnár Gergõ

Kökény Zoltán

Tóth Gábor

Tamás Patrik

Ráski Lajos és Tamás Patrik

Molnár Dániel

Kovács Márton

Ráski Lajos homlokán vörös folttal

Herczeg Gábor

Szûcs Gergely

Harc a hálónál

A regu eredményhirdetése

Páros: 2. Kökény Zoltán, Molnár Gergõ, 1. Herczeg Gábor, Szûcs Gergely, 3. Tamás Patrik, Ráski Lajos, 4. Fehér János, Kökény Martin, 5. Kovács Márton, Molnár Dániel

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor