Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2020. : Aug. 06. Kalandozás kerékpárral. Városnamény

Kalandozás kerékpárral

2020. Augusztus 3. Városnamény

A Tatai Minimaratoni és félmaratoni leküzdése után szinte pihenõnap nélkül, hosszú kerékpártúrára indult Farkas Lilla és Tóth Gábor. Mindketten az Újszászi VVSE válogatott lábtoll-labdázói, vb bronzérmesek, akik a lábtoll-labda versenyek hiányában sok futással és kerekpározással igyekeznek jó erõnlétüket megõrizni. Augusztus 3-án Újszászról Vásárosnaményba kerekeztek. Az Újszász – Jászladány – Kisköre – Abádszalók – Tiszafüred – Tiszacsege – Polgár – Nyíregyháza – Rohod – Nyírmada - Vásárosnamény útvonalon 264 kilométert bicikliztek 10 óra 13 perc alatt. Relaxációként Gergelyiugornyán úsztak, fürödtek a Tiszában. Egy pihenõnap után ismét kerékpárra pattantak, és átkerekeztek Szlovákiába, Királyhelmecre és Kisgéresre, ahol meglátogatták Feke Gábort, a szlovákiai lábtoll-labdázás vezetõjét és családját. Ez egy rövid, oda-vissza 125 kilométeres túra volt. Jól tartották õket Kisgéresen. Latorcait ettek (sült csirkemell, lecsós-borsós raguval és sült krumplival), a desszert, a helyi specialitás, a géresi béles volt, csapolt kofolát (kólaszerû üdítõ) ittak. Egy kis borkóstolóra is ellátogattak a híres kisgéresi pincékbe. Lábtoll-labdáztak a Feke teammel. Feke Gábor és fiai mezítláb is ügyesen rúgták a labdát.

Lilla vonattal utazott haza, mert még egy triatlon edzõtábor várt rá Balatonakalin. Gábor egyedül hajtott haza. Talált egy kicsit rövidebb utat, és 9 óra 3 perc alatt száguldotta végig a hazáig tartó 260 kilométert.

Kovács Márton, az Újszászi VVSE sikeres ifjúsági lábtoll-labdázója, diákolimpiai egyéni bajnok és a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium diákolimpiai bronzérmes csapattársa, Bernáth Bence sikeres érettségijüket és egyetemi felvételüket augusztus 12-én, 13-án és 14-én a Balaton körbekerékpározásával ünnepelték meg. Augusztus 12-én Siófokról indultak és Keszthelyig jutottak. A második nap Keszthelyrõl Balatonfüredig kerékpároztak. A harmadik szakasz Balatonfüredtõl Siófokig tartott. A három nap alatt 216 kilométert kerékpároztak. A kerékpáros idejük 13 óra 02:37 perc volt. A többi idõt fürdéssel, napozással, a látnivalók felkeresésével, a balatoni bornapok borok kóstolásával egybekötött meglátogatásával és pihenéssel töltötték.

Farkas Lilla

Tóth Gábor

Szerelés Nyíregyházán

Precíz munka

Szerelés után

Farkas Lilla

Tóth Gábor

Kompozás a Tiszán

Tóth Gábor a kompon

A kerékpárok a kompon

Megérkezés Királyhelmecre

Lábtoll-labdázás ebéd közben

A labda Feke Gábor talpán

Tóth Gábor és Feke Gábor

Feke Gábor, Tóth Gábor és Feke Áron

Feke Áron és Farkas Lilla

Feke Gábor és Feke Áron

A Feke team, Farkas Lilla és Tóth Gábor

Lábtoll-labdázás Kisgéresen

Farkas Lilla bemutatója Fekéék kertjében

A kisgéresi pincében

Az Újszász - Vásárosnamény útvonal

A Vásárosnamény - Kisgéres útvonal

Fotó: Farkas Lilla, Tóth Gábor