Hungarian Open és vb záró
2013. november 19. Újszász
November 19-én tartotta záró értekezletét a 18. Hungarian Open
szervezõbizottsága, amely kibõvült a világbajnokságon szereplõ csapat
értékelésével. Az est elsõ részében a Hungarian Opent értékelték a résztvevõk.
Elõször Fehér János emlékezett vissza az augusztusi eseményekre. Az
emlékezést fényképek vetítése segítette. Az Open jól sikerült. Az összeszokott,
rutinos csapat jól dolgozott, a magyar versenyzõk eredményesen szerepeltek. A
0. nap, a Magyarország – Kína válogatott mérkõzés sok nézõz, sok újdonságot
hozott. A mérkõzések színvonala sajnos elmaradt a várakozástól, mert a kínaiak
nem a legjobbjaikkal képviselték magukat. Az összefoglaló értéklelés után a
bizottság tagjai mondták el véleményüket, tapasztalataikat és a jövõre
vonatkozó ötleteiket.
Az est második részében a szeptemberi világbajnokságról folyt a
szó. Magyarország jól szerepelt a Vietnamban rendezett vb-én. A nemzetek
pontversenyében Vietnam és Kína mögött három bronzéremmel, két negyedik és két
ötödik helyezéssel a harmadik helyen végzett. A magyar válogatott újszászi
része Tóth Gábor, Kapás Ágnes vegyes páros bronzérmével, Tóth Gábor
negyedik, Kapás Ágnes, Vágó Henriett nõi páros ötödik és az Ézsiás
Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett nõi csapat ötödik helyével
járult hozzá a figyelemre méltó eredményhez. A vb, a vietnami utazás eseményeit
és élményeit fényképek és videó vetítéssel idézték fel a résztvevõk. Utána a
vietnami ízek felidézése következett. A bátrabbak megkóstolták a kígyó
pálinkát. A kevésbé bátrak lótuszmagot és vietnami édességeket fogyasztottak.
Zárásként hazai ízek következtek. A dr. Baky Endre által
lõtt õzbõl Tóth István finom pörköltet fõzött, amit jó étvággyal
fogyasztott el a társaság.
Fehér János értékelte a nyári rendezvényt
VB résztvevõk
Hungarian Open szervezõk
Erzsébetek
Az idõsebbek
A fiatalok
Kígyó az üvegben
Különleges ital
Koccintás kígyópálinkával
A kígyó közelrõl
Jöhet a vacsora
Mindenki kékben
Fotó: Fehér Judit