Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2013. : Hírek 2013. november : Nov.19. Hungarian Open és vb záró. Újszász

Hungarian Open és vb záró

2013. november 19. Újszász

November 19-én tartotta záró értekezletét a 18. Hungarian Open szervezõbizottsága, amely kibõvült a világbajnokságon szereplõ csapat értékelésével. Az est elsõ részében a Hungarian Opent értékelték a résztvevõk. Elõször Fehér János emlékezett vissza az augusztusi eseményekre. Az emlékezést fényképek vetítése segítette. Az Open jól sikerült. Az összeszokott, rutinos csapat jól dolgozott, a magyar versenyzõk eredményesen szerepeltek. A 0. nap, a Magyarország – Kína válogatott mérkõzés sok nézõz, sok újdonságot hozott. A mérkõzések színvonala sajnos elmaradt a várakozástól, mert a kínaiak nem a legjobbjaikkal képviselték magukat. Az összefoglaló értéklelés után a bizottság tagjai mondták el véleményüket, tapasztalataikat és a jövõre vonatkozó ötleteiket.

Az est második részében a szeptemberi világbajnokságról folyt a szó. Magyarország jól szerepelt a Vietnamban rendezett vb-én. A nemzetek pontversenyében Vietnam és Kína mögött három bronzéremmel, két negyedik és két ötödik helyezéssel a harmadik helyen végzett. A magyar válogatott újszászi része Tóth Gábor, Kapás Ágnes vegyes páros bronzérmével, Tóth Gábor negyedik, Kapás Ágnes, Vágó Henriett nõi páros ötödik és az Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett nõi csapat ötödik helyével járult hozzá a figyelemre méltó eredményhez. A vb, a vietnami utazás eseményeit és élményeit fényképek és videó vetítéssel idézték fel a résztvevõk. Utána a vietnami ízek felidézése következett. A bátrabbak megkóstolták a kígyó pálinkát. A kevésbé bátrak lótuszmagot és vietnami édességeket fogyasztottak.

Zárásként hazai ízek következtek. A dr. Baky Endre által lõtt õzbõl Tóth István finom pörköltet fõzött, amit jó étvággyal fogyasztott el a társaság.

Fehér János értékelte a nyári rendezvényt

VB résztvevõk

Hungarian Open szervezõk

Erzsébetek

Az idõsebbek

A fiatalok

Kígyó az üvegben

Különleges ital

Koccintás kígyópálinkával

A kígyó közelrõl

Jöhet a vacsora

Mindenki kékben

Fotó: Fehér Judit