Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2019. : Szep. 21. Városnapi ünnepség. Újszász

Városnapi ünnepség

2019. szeptember 21. Újszász

Szeptember 21-én Újszász várossá nyílvánításának huszonkettedik évfordulóján, a Város Napján az ünnepség zászlófelvonással kezdõdött. Újszász város zászlaját, a nemzeti lobogót és az uniós zászlót Kaló István, a Liliom Néptánc Hagyományõrzõ Egyesület vezetõje, Kovács Márton és Molnár Dániel lábtoll-labdázók, többszörös diákolimpiai bajnokok vonták fel. A zászlót a testvértelepülések hagyományõrzõi, a Népi Díszítõmûvészeti Szakkör és a Liliom Néptánc Hagyományõrzõ Egyesület tánccsoportjának tagjai kísérték.

A mûvelõdési házban tartott díszünnepségen díjat kapott Farkas Lilla lábtoll-labdázó.

Újszász város önkormányzata Farkas Lillát a sport és a tudomány terén nyújtott országos és nemzetközi szinten kiemelkedõ teljesítménye elismeréséül Újszász Város Ifjú Tehetsége díjban részesítette.

Farkas Lilla az általános iskolai tanulmányait az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános iskolában végezte, középiskolába a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumba járt. Tanulmányait 12 éven keresztül kitûnõ eredménnyel teljesítette.  Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos hallgatója gazdálkodási és menedzsment szakon, ahol szintén csaknem kitûnõ tanulmányi átlaggal zárta az elsõ évet.  Ezidáig hétszer érdemelte ki a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díjat. Ehhez a tanulmányi munkában és a sportban is a kiválók között is a legkiválóbbnak kell lenni.

Lilla 2009 júniusában kezdett el lábtoll-labdázni az Újszászi Vasutas Városi Sportegyesületben. Tízszeres magyar válogatott, a hazai, a nemzetközi és a világversenyeken szép sikereket ért el. Pályfutása során több korcsoportban végzett az élmezõnyben, többnyire az elsõ helyen. Négyszeres felnõtt országos bajnok. Az augusztusi franciaországi világbajnokságon tagja volt a bronzémes nõi csapatnak.

2015 októbere óta egy újabb sportágban is kipróbálja magát. Triatlonozik az abonyi Fergeteg Triatlon Sportgyesületben.  Rendszeresen indul triatlon, duatlon és futóversenyeken, országos bajnokságokon és ranglista versenyeken. Többször jutott be atlétika és mezei futás országos versenyek döntõjébe is. Páratlan szorgalommal és hatalmas erõvel, kitartással küzd céljai eléréséért.

Kovács Márton és Dobozi Róbert polgármester

Jászsági és moldvai népviseletben a zászlókísérõk. Mögöttük Molnár Dániel

Kovács Márton a zászlórúdnál

Zászlófelvonás

Kovács Márton, Molnár Dániel és Kaló István zászlófelvonók

Ifjú Tehetség díjasok

Farkas Lilla méltatása

A kitüntetõ jelvény kitûzése

Az oklevél átadása

Farkas Lilla és Dobozi Róbert polgármester

Farkas Lilla szülei társaságában

Fotó: Fehér János