Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2022. : Márc. 20. Szenior idénynyitó. Újszász

Szenior idénynyitó

2022. március 20. Újszász

A dunaújvárosi utánpótlás és az újszászi felnõtt idénynyitó után március 20-án a szeniorok is megkezdték a 2022. évet. A versenynaptár készítésének egyik alapelve az volt, hogy minden korcsoportban legalább három verseny legyen. A szenior versenyek számának bõvítését örömmel fogadták a 35 éven felüli játékosok. Mégis úgy alakult, hogy az 1. Szenior Újszász Kupán csak a helyiek játszottak. A más szakosztálybeliek betegség, a még mindig közöttünk lévõ Covid-19 vírus, munkahelyi elfoglaltság és egyéb okok miatt távolmaradtak. Az újszásziak 15 fõs csapatot tudtak kiállítani. A többség már indult szenior versenyen. Újoncként a Budapesten élõ Földi Béla kapcsolódott be a szenior lábtoll-labdázásba.

A csapatversenyre négy férfi és egy nõi hármas nevezett. A körmérkõzés során a Nagy Diána, Pelczer-Földi Nikoletta, Tánczos Krisztina nõi bajnok trió két férfi csapatot is legyõzött. A csapatverseny után a párosok tornája következett, amelyben Lakatos Zoltán és Tóth Gábor a második aranyérmét szerezte. Tóth Gábor egyéni gyõzelmével koronázta meg a kellemes játékkal eltelt napot.

Eredmények

Férfi csapat (4): 1. Ifj. Fehér János, Lakatos Zoltán, Tóth Gábor, 2. Berkó Sándor, Juhász István, Sipos Péter, döntõ: 17-15, 15-4, 3. Almási László, Földi Béla, Szacskó József, 4. Ézsiás Tibor, Farkas István, Fehér János (mind Újszászi VVSE)

Férfi páros (6): 1. Lakatos Zoltán, Tóth Gábor, 2. Berkó Sándor, ifj. Fehér János, döntõ: 15-17, 15-4, 15-5, 3. Juhász István, Sipos Péter, 4. Almási László, Földi Béla, 5. Ézsiás Tibor, Szacskó József, 6. Farkas István, Fehér János (mind Újszászi VVSE)

Férfi egyéni +35 (4): 1. Tóth Gábor, 2. Berkó Sándor, döntõ: 21-6, 21-8, 3. Almási László, 4. Földi Béla (mind Újszászi VVSE)

Nõi csapat (1): 1. Nagy Diána, Pelczer-Földi Nikoletta, Tánczos Krisztina

Nõi páros (1): 1. Nagy Diána, Pelczer-Földi Nikoletta

Szacskó József

Berkó Sándor

A nõk a férfi mezõnyben játszottak

Juhász István sánca

Tóth Gábor

A döntõ

Nagy Diána, Tánczos Krisztina és Pelczer-Földi Nikoletta

A férfi csapatok eredményhirdetése

Pelczer-Földi Nikoletta, Tánczos Krisztina, Lakatos Alexander és Nagy Diána

A Nagy Diána Pelczer-Földi Nikoletta páros

Felkészülés a következõ szenior versenyre

A legidõsebb páros: Fehér János és Farkas István

Ézsiás Tibor, Szacskó József - Földi Béla, Almási László páros mérkõzés

Az egyetlen nõi páros: Nagy Diána és Pelczer-Földi Nikoletta

Páros eredményhirdetés: 2. Berkó Sándor, Ifj. Fehér János, 1. Tóth Gábor, Lakatos Zoltán, 3. Sipos Péter, Juhász István és Pelczer-Földi Nikoletta, Nagy Diána

Férfi egyéni +35: 2. Berkó Sándor, 1. Tóth Gábor, 3. Almási László és Földi Béla