Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2014. : Hírek 2014. július : Júl.14. Öt arany és két ezüstérem a lábtoll-labda Európa-bajnokságról. Pustkow-Osiedle

Öt arany és két ezüstérem a lábtoll-labda Európa-bajnokságról

2014. július 14. Pustków-Osiedle

Eredmények ...

A 6. Lábtoll-labda EB eredményei

Öt arany és két ezüstéremmel érkezett haza a magyar válogatott a 6. Lábtoll-labda Európa-bajnokságról, ahol az utolsó napon az egyénizõk mérkõztek. Magyarországot a címvédõk Mile Alexandra (Z+D Cserszegtomaji SK) és Tóth Gábor (Újszászi VVSE) képviselték. Kellemetlen meglepetésként egyiküknek sem sikerült megismételnie a két évvel korábbi eredményét.

Mile Alexandra már a selejtezõt rosszul kezdte. Kikapott a lengyel Lídia Kazdielevától, és csak csoport másodikként ment tovább. Az elõdöntõben aztán megtáltosodott, és jó játékkal verte a német Sarah Waltert. A döntõben a szlovákiai Bagos Viktória ellen rapszódikusan játszott. Az elsõ játszmában szinte pontot sem csinált. (21-4) A másodikban 20-16-nál négy játszmalabdája volt. Mindet kihagyva 22-20-ra vesztett. Bagos Viktória Szlovákia elsõ Európa-bajnokságát nyerte.

Tóth Gábor finn, francia és lengyel ellenfelek legyõzése után a szlovákiai Szebasztián Költõvel elõdöntõzött. Szoros mérkõzésen 2-0-ra Tóth nyert. A döntõben a német David Zentarra következett. Tóth Gábor nagyon küzdött, de nem bírt a nála tíz évvel fiatalabb ellenfelével. Megszakadt a 2003 óta tartó sorozat. David Zentarra lett az elsõ nem magyar férfi egyéni Európa-bajnok.

A magyar válogatott öt arany és két ezüstéremmel zárta a lengyelországi Pustków-Osiedle-ben rendezett Európa-bajnokságot. Ezzel a teljesítménnyel az éremtáblázaton és az országok közötti pontversenyben is az elsõ helyen végzett Szlovákia és Németország elõtt. Az Eb legeredményesebb versenyzõje a három bajnoki címet begyûjtõ Kunics Réka. Tóth Gábor két arannyal és egy ezüsttel a férfi mezõny legjobbja.

Bagos Viktória - Mile Alexandra nõi döntõ

Tóth Gábor talpalása a döntõben

Magyarország nyerte a Nemzetek Nagydíját

Fotó: Fehér Judit