Skip Navigation LinksFőoldal : Hírek : 2011. : Hírek 2011. Szeptember : Szep.17. Tóth Gábor Sport díjat kapott. Újszász

Tóth Gábor Sport díjat kapott

2011. szeptember 17. Újszász

Várossá avatásának 14. évfordulóját a hagyományos Város nappal ünnepelte Újszász városa. Az ünnepség zászlófelvonással kezdõdött. A zászlókat a 16. Hungarian Open férfi hármas gyõztes csapat tagjai Barta Ferenc, Herczeg Gábor és Szûcs Gergely vonták fel.

A városnapi ünnepség keretében a városi kitüntetések átadására is sor került. Kimagasló sporttevékenységéért Sport díjban részesült Tóth Gábor, akit méltatása után vastapssal köszöntött az ünneplõ közönség.

Az ünnepségen elhangzott méltatás:

Tóth Gábor Szolnokon született 1982-ben. Az általános és a középiskolát Újszászon végezte. 2006-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán testnevelõ tanári, 2008-ban gyógytestnevelõ tanári oklevelet szerzett. 2008 óta a Vörösmarty Mihály Általános Iskola testnevelõ tanára.

Tóth Gábor nyolc éves kora óta vesz részt Újszász sportéletében. Kicsi gyerekként elõször a futóversenyek rendszeres résztvevõje volt, majd az olimpiai ötpróba sportágai: a gyalogtúrázás, a kerékpározás, az úszás és a vízitúrázás következett. Duatlonban és triatlonban gyermek és serdülõ korcsoportban az országos ranglista élcsoportjához tartozott. A duatlon országos bajnokságon 6., a Diákolimpián csapatban 3., egyéniben 6. helyezést ért el. Öt alkalommal úszta át a Balatont, egyszer lefutotta a 42 kilométeres maratoni távot.

1993-ban az elsõk között kezdett lábtoll-labdázni, és kitartó edzésmunkával lett a magyar lábtoll-labdázás nemzetközileg is ismert legeredményesebb versenyzõje. Sikereit a következõ eredmények fémjelzik: 77 szeres magyar válogatott, 6 szoros Európa-bajnok, háromszoros világbajnoki bronzérmes, 15 szörös magyar bajnok, 12 szeres Hungarian Open bajnok, háromszoros German Open Bajnok. Többször volt az év lábtoll-labdázója és a megye legjobb sportolója, 2005-ben a Magyar Köztársaság Jó tanulója-jó sportolója címet is kiérdemelte. A fiatalabb lábtoll-labdázók felkészülését edzõként segíti.

Tóth Gábor a lábtoll-labdán kívül más sportágakban is a rendezvények rendszeres résztvevõje, szervezõje, az iskolai sportélet motorja, sok gyermek példaképe.

Sport szeretete, elhivatottsága, eredményessége tette méltóvá a Sport díjra. Reméljük, hogy testnevelõ tanárként, versenyzõként, edzõként, szervezõként még sokáig meghatározó alakja lesz Újszász sportéletének.

Felvonulás a zászlófelvonáshoz

A zászlófelvonók: Szûcs Gergely, Barta Ferenc és Herczeg Gábor

Zászlófelvonás

Fenn a zászlók

Elvonulás

Méltatás közben

Molnár Péter polgármester adta át a kitüntetést

A Sport díjas Tóth Gábor

Újszász kitüntetettjei

Gratuláció

Fotó: Fehér Judit